Ukd sorgulama

Satranç; iki oyuncu arasında bu oyun için özellikle hazırlanan satranç tahtası ve taşları ile oynanan bir masa oyunudur.Satranç oyunu...

Satranç; iki oyuncu arasında bu oyun için özellikle hazırlanan satranç tahtası ve taşları ile oynanan bir masa oyunudur.Satranç oyunu bir zeka oyunudur. Strateji geliştirerek oynanır. Satranç, dünya çapında turnuvaları düzenlenen bir spor dalıdır. Satranç, satranç tahtası ismi verilen 8×8’lik kare bir alan üstünde 32 adet satranç taşı ile oynanır. Toplam 64 karenin yarısı siyah, diğer yarısı ise beyaz renklerden oluşur. Oyuncular beyaz veya siyah renkli taşları seçerek oyuna başlar. Her oyuncunun bir hamle yapma şansı vardır. Oyunun başında bulunabilen taşlar 16 tanedir. Bunlar bir şah, bir vezir, iki kale, iki fil, iki at ve sekiz piyondan oluşur. Satranç oyununun gayesi,  karşı tarafın şahını mat etmektir. Satranç oyununda önemli olan taş Şah’tır. Satranç hamlelerden oluşan bir oyundur. Oyuncu karşı tarafın Şah’ını mat ettiğinde oyun bitmiş demektir.

 

Ülke genelinde oynanan oyunlar için bu oyunlara gerçekten vakit ayıranlar toplanır, benzer biçimde federasyonlar oluşturulur. O oyunlardan biri olan satranç oyunu için de bu hal geçerlidir. Türkiye Satranç Federasyonu aracılığıyla satranç severlerin toplanması, turnuvaların yapılmış olması ve bu oyunu daha çok oynanır hale getirebilmek için çevrimiçi olarak giriş yapılacak sitede daha da ilginin artmasına yönelik UKD puanlaması ile sıralama yapılabilir. Satrançta iki tür resmi puan çeşidi bulunur. Her şeyden önce UKD yani Ulusal Kuvvet Derecesi sistemi vardır. Bu puanlama sistemi ile il geneli ve Türkiye geneli olmak üzere iki ayrı sınırlama ile birinciler belirlenir. UKD sorgulama işleminden önce Ulusal Kuvvet Derecesi kısaca UKD, oyuncuların oyunlarda sergilediği yetenekleri, taktikleri ve aldıkları eğitimleri başarılı olarak tamamlaması halinde onlar için sıralanmasında önemli kabul edilen bir rol oynayan UKD puanları oluşturulmaktadır. Her oyuncu için ayrı ayrı oluşan UKD puanları için belli şartların sağlanması gerekir. Bu puanlama sistemine girebilmek için kimselerin 7 maça girme zorunluluğu bulunur. UKD puanlamasının yapılmış olması için oynanan 7 maç büyük önem arz etmektedir. Oyuncaların sahip olduğu bu UKD puanlamasında aldığı puanlar UKD sorgulama işlemi ile sorgulanabilir. Makalenin devamında bu sorgulama işlemini nasıl gerçekleştirebileceğiniz konusunda ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaşacağız. Sayfamızın tamamını okumak suretiyle ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.Satrançta bulunabilen diğer resmi puan çeşidi ise Elo’dur. Bu puanlama çeşidi adını hesaplamayı bulan profesör Arpad Elo’dan almıştır. Ek olarak Dünya Satranç Federasyonu yani FIDE aracılığıyla kullanılan rating sistemidir. UKD puanı alabilmek için UKD hesaplamalarına dahil olan resmi TSF turnuvasında oynamış olmanız gerekir. Toplam 9 oyun nihayetinde UKD’ye sahip olabilirsiniz. Elo’ya sahip olmak ise UKD’ye sahip olmaya göre daha zordur. Elo hesaplamalarına dahil olan turnuvalarda toplamda 9 Eloluya karşı maç yapıyor olmanız gerekmektedir. Sonuç kısmında da belli bir performansın üstünde başarı göstermeniz gerekir. UKD ve Elo sorgulama işlemlerinizi nasıl yapabileceğinizi öğrenmek istiyor iseniz sayfamızın tamamını okumanız ve işlemleri tek tek takip etmeniz gerekir.

UKD Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

UKD bilgi sorgulama işleminizi yapabilmek için Türkiye Satranç Federasyonu UKD Bilgi Sistemi internet sayfasını kullanabilirsiniz.UKD puanları hesaplanma aşamasında bir çok hal gözden geçirilerek hesaplanmaktadır. Türkiye Satranç Federasyonu tarafınca düzenlenen UKD puanlamasında oyuncuların kendi performansı dışında rakibinin de durumu göz önünde bulundurulmaktadır. UKD sorgulama işlemi adı altında Türkiye Satranç Federasyonu sitesi üstünden oyuncuların puanlarını sorgulayabilmesi için bir sorgulama sayfası açılmıştır. Satranç UKD sorgulama işlemi web aracılığıyla gayet kolay bir biçimde yapılabilmektedir.Hızlı UKD sorgulama işlemi ile sisteme kayıtlı her oyuncu UKD puanlarını öğrenebilir, yeni turnuvalar ve satranç hakkında güncel bilgilere ulaşabilir. UKD sorgulama işleminizi nasıl yapabileceğinizi öğrenmek istiyor iseniz bu yazıyı okumalısınız. UKD sorgulama işlemi için her şeyden önce makalemizin nihayetinde bulunabilen bağlantı sayfasına tıklayabilirsiniz. Sonrasında gelen sayfa sizden oyuncunun T.C. kimlik numarası, adı ya da soyadı bilgilerinden alelade birini girmeniz istenmektedir.

ukd sorgulama e-sorgulama.com

Yukarıdaki bölümde bulunan resimde de göreceğiniz gibi ilgili kutucukları doldurmanız gerekir.Ardından girdiğiniz kutucuğun yanında bulunabilen “Göster” tuşuna basınız.

ukd sorgulama e-sorgulama.com

Sizden istenen bilgileri noksansız ve doğru biçimde girdiğinizden emin olunca UKD sorgulama işleminizi tamamlamış olursunuz.

UKD Sorgulama İşlemi İçin LÜTFEN TIKLAYINIZ!

TSF İzmir UKD sorgulama, Çanakkale UKD sorgulama, TSF Ankara UKD  sorgulama, TSF İstanbul UKD sorgulama işlemleri için de yine benzer biçimde  UKD sorgulama internet sayfasını kullanmanız gerekir.

Bilginizi arttırmak için bir sonraki makalemiz olan Ticari ünvan sorgulama adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

Yorum yapabilir, soru sorabilir, bilgi verebilirsiniz...

Etiketler

 

Kategoride Popüler Konular

Son Yorumlar

Sitede Popüler Yazılar