Parsel kime ait?

Parsel kime ait sorusunu cevaplamadan önce parselin ne anlama geldiğine değinelim. Parsel kime ait sorusu yanında parselin ne olduğu ...

Parsel kime ait sorusunu cevaplamadan önce parselin ne anlama geldiğine değinelim. Parsel kime ait sorusu yanında parselin ne olduğu sorusunu da getirmektedir.

Parsel nedir dedikte ise bir alana belirlenmiş olan sınırlar kastedilmektedir. Belirlenmiş olan bu yola karşı çekilen cephe ise parsel cephesi adlanır. Parsel kime ait sorgulaması yapmazdan önce parsel derinliği ve büyüklüğünü de öğrenmemiz gerekmektedir. Bir arsanın yani belli sınırları olan bir alanın ön cephesi ile arka cephesi arasında olan mesafe parsel derinliği olarak bilinir. Bu mevkinin bütün özellikleri ise parsel büyüklüğünü mueyyen eder. Sıra ile 1 sayısından başlamak suretiyle parsel numarasını öğrenmemiz mümkündür. Bunun üstüne parsel kime ait sorusunu yanıtlamadan önce parselasyon planının ne olduğunu bilmekte yarar var. İmar yasasına aslında imar üstündeki paftalarda belirlenen ve parselasyon durumunu gösteren ölçüsü alınmış tapuya parselasyon planı denilmektedir ve imar adalarının sınırlanması halinde bunun tespit edilmesi ile beraber düzenleme sahası kavramı ile tanışmış oluruz. Etrafı suyla çevrili olan arsa ise ada olarak bilinir. İmar dedikte şekillendirme ve mamur hale getirme anlamı öne çıkmaktadır. Ve bu kısma yapılmış olan plan imar planı olarak bilinir. Eğer ölçü değerleri ve plan değerleri arasında büyük farklılıklar oluşursa hata sınırı oluşur. Bu zaman MEGSİS yani Mekansal Gayrimenkul Sistemi ile tapu bilgilerini eşitlemek ve gereken birimlere yönlendirmek için yaratılan sistem devreye girer. Parsel kime ait öğrenebilmek için pafta hakkında da bilgi sahibi olmak yararlı olacak. Pafta ise büyük ölçüsü olan bir harita oluşturarak parselleri bölerek numara belirlemek demektir. Kadastronun ne olması ise belirlenmiş olan bir alanda alınan verginin miras edilerek veya kalkınma için kullanılmasıdır.

 

Parselin Kime Ait Olduğu Nasıl Öğrenilir?

Parsel sorgulama işleminin nihayetinde, bu parselin bir veyahut birden fazla kişiye ait olabileceğini söylemek gerekir. Bunun peşi sıra parsel kime ait dedikte parselin kamu kurum ve kuruluşlarına, vakıflara, belediyelere ait olduğunu söyleyebiliriz.

Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Parsel kime ait sorusu ile birlikte parsel sorgulamanın nasıl yapılmış olması da en çok karşılaşılan sorular arasındadır. Parsel sorgulma internet üstünden yapılan işlemdir. Makalemizin sonunda vermiş bulunduğumuz link sayfasına tıklatarak parsel sorgulama sayfasına ulaşabilmektesiniz. Bu zaman karşınıza çıkacak olan sayfada hangi ilde yaşadığınızı öğrenebilirsiniz. Daha sonrasında hangi ilçeye bağlı olduğunuzu seçerek ve böylelikle her seçimin bir-birini takip etmesi ile birlikte sorunuzun cevabına ulaşabilmektesiniz.

Parsel Sorgulama İçin TIKLAYINIZ!

Parsel Sorgulama E-Devlet İle Nasıl Yapılır?

Parsel kime ait bilmek için parsel hesaplama işlemini yapabilme imkanına sahipsiniz. Bu işlem e-Devlet üstünden yapılabilir. E-Devlet üstünden parsel sorgulama yapabilmek için makalemizin son kısmında verdiğimiz link sayfasına tıklamak suretiyle sayfaya ulaşabilmektesiniz. Bu zaman karşınıza aşağı kısımda gördüğünüz sayfa açılacak. Sayfada kimlik doğrulama işlemini yapmak için ”Kimliğimi Şimdi Doğrula düğmesine tıklamanız ve böylelikle işleminizi devam etmeniz gerekecek.

parsel kime ait? e-sorgulama.com

Daha sonrasında parsel sorgulama işleminize devam edebilirsiniz. Bu zaman aşağı kısımdaki sayfa açılacak ve bu sayfaya e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapabilme imkanına sahipsiniz. Nihayetinde bilgilerinizin noksansız ve doğru olduğundan emin olunca ”Sisteme Giriş Yap düğmesine tıklamak suretiyle işleminizi gerçekleştirirsiniz.

E-Devlet sistemi üstünden yapılmış olan tüm işlemler gibi parsel kime ait sorusuna cevap aradığımızda yapmış olduğumuz parsel sorgulama işlemi de e-Devlet şifresi ile yapılabilir. E-Devlet şifresine sahip olmayan kimseler şifrelerini PTT şubesine gittikçe 2 TL işlem ücreti ödemekle elde edebilirler. Parsel kime ait bilmek için yurt dışında yaşayan mavi kart sahipleri yaşadıkları ülkedeki T.C. konsolosluğuna ya da T.C. büyük elçiliğine gittikçe e-Devlet şifresi alabilir ve e-Devlet sistemi üstünden parsel sorgulama işlemini yapabilirler.

parsel kime ait? e-sorgulama.com

E-Devlet Şifresi İle Parsel Sorgulama İçin TIKLAYINIZ!

Devam etmek için bir sonraki konumuz olan Parsel nedir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

Yorum yapabilir, soru sorabilir, bilgi verebilirsiniz...

Etiketler

 

Kategoride Popüler Konular

Son Yorumlar

Sitede Popüler Yazılar