ÖSYM, kendi sitesinde verdiği açıklamaya göre, ÖSYM'ye gönderilen dilekçeler ve dilekçe sorgulama hakkında öğrencilere şu uyarıları yapmaktadır:
Adaylar, yeniden belge çıkarılması, sınav sonuçlarının incelenmesi ve bunun dışındaki her türlü isteklerini, “Genel Amaçlı Dilekçe Örneği”ni, adres değişikliği isteklerinde ise “Adres Değişikliği Dilekçe Örneği”ni kullanarak Merkezimize başvuracaklardır. Bu dilekçe örnekleri kılavuzun sonunda yer almaktadır.
ÖSYM DİLEKÇE ÖRNEĞİ, ÖSYM DİLEKÇE NASIL YAZILIR? Hangi amaçla olursa olsun ÖSYM’ye gönderilen dilekçelerin işleme konabilmesi için ÖSYM numarasının her kutuya bir rakam gelecek şekilde ayrılan yerlere doğru olarak yazılması, diğer bilgilerin yazılmış ve konunun açık olarak belirtilmiş olması gerekir. Bu bilgileri tam olarak içermeyen ve imzalanmamış olan dilekçeler işleme konmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. ÖSYM'ye gönderilen dilekçe ekinde posta pulu veya para gönderilmesi gereksizdir.
ÖSYM ile yapılacak her türlü yazışmada Genel Amaçlı Dilekçe Örneği kullanılmalıdır. Dilekçenin işleme koyulabilmesi için adayın ne istediğini açıkça belirtmesi gerekir. Dilekçe örneği üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur, bilgi alanları eksik olan dilekçeler işleme alınmayacaktır. Aday, dilekçenin aslını ÖSYM’ye ulaştırmalıdır. Merkezimize faks yoluyla ulaştırılan dilekçeler işleme alınmayacaktır.
Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Aday, evrak referans numarasını ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edinecektir.
Başvuru sorgulamanızı yapmak için de şu adresi kullanabilirsiniz:
ÖSYM DİLEKÇE SONUÇLARI SORGULAMA
İsterseniz bir sonraki makalemiz olan ÖSYM Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı.