DGS başvuruları

DGS yani açılımıyla Dikey Geçiş Sınavı demektir. DGS, 2 senelik meslek yüksekokulu ya da açıköğretim ön lisans programlarından, 4 sen...

DGS yani açılımıyla Dikey Geçiş Sınavı demektir. DGS, 2 senelik meslek yüksekokulu ya da açıköğretim ön lisans programlarından, 4 senelik açık öğretim yahut örgün eğitim lisans programına geçişi yapabilmek için gereken olan bir sınav olur.

2 senelik öğrenimlerini bitirmiş olan insanlar gerekli olan koşulları yerine getirerek, kabul edilecekleri üniversitelerinin 4 senelik bölümlerine geçiş yapabilme hakkına sahip olmaktadırlar. Bunu yapmak için 2 senelik kısımlarından mezun olmaları ve ÖSYM’nin yapacak olduğu Dikey Geçiş Sınavını (DGS) kazanmaları gerekir.

DGS ile kimselerin geçiş yapacak olduğu kısımlara çoğunlukla 5 ile 10 kişilik bir kontenjan açmaktadırlar. Bu anlamda kimselere sağlanmış olan kontenjan sayısı hayli az olur. Tercihlerinizi ise sınavdan sonra yapmaktasınız. Bu anlamda sınav puanına göre seçimlerinizi yapabilme imkanına sahipsiniz. Sınav sonuçları ise takriben 1 ay içinde açıklanmaktadır. Bu anlamda açıklama ÖSYM aracılığıyla yapılabilir. Girecek olduğunuz sene içerisinde ne zaman sonuçlarınızı öğreneceğinizi ÖSYM resmi internet sitesi aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

DGS, ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlar içinde en kolay sınavlardan biri olur.

DGS Başvurusunu Nasıl Yapabiliriz?

Sınava girecek olan adayların, ÖSYM aracılığıyla belirlenmiş olan süreler çerçevesinde başvurularını yapmaları gerekir.  2017 senesi içinde yapılacak olan sınav çerçevesinde ise başvurular 24 Mayıs-1 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

DGS’ye başvurmak isteyen kimselerin  2017-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formunu da sizler için tanınmış olan başvuru vakti içerisinde ÖSYM’nin resmi internet sitesi üstünden temin etmeleri gerekmektedir. Buradan kimseler DGS sınav kılavuzunu edineceklerdir. Kimseler şurada yazmakta olan bilgileri dikkatli halde okumaları gerekir. Bu kılavuzların satışı yapılmamaktadır ve içerisinde başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme hakkında bilgiler yer alır.

DGS’ye girecek olan kişiler Meslek Yüksek Okulu başvuru merkezine gittikçe, başvurularını yapmaları gerekir. Okumaya devam eden kimseler ise, başvurularını devam etmekte oldukları okullardan yapabiliyorlar. Başvurularını yaparken bazı belgelerini de götürmeleri gerekir. Bu evraklar ise şöyle sıralanmaktadır;

Bütün bu şartlar çerçevesinde belirtilmiş zaman zarfında başvurunuzu yapabilme imkanına sahipsiniz.

Dilerseniz bir sonraki makalemiz olan ALES giriş yerleri adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

Yorum yapabilir, soru sorabilir, bilgi verebilirsiniz...

Etiketler

 

Kategoride Popüler Konular

Son Yorumlar

Sitede Popüler Yazılar