SGK diğer uygulamalar

Sosyal Güvenlik Kurumu 16 Mayıs 2006 tarihinde Bağ-kur, SSK ve Emekli Sandığı kurumlarının tek çatı altında toplanmasını amaçlayan ku...

Sosyal Güvenlik Kurumu 16 Mayıs 2006 tarihinde Bağ-kur, SSK ve Emekli Sandığı kurumlarının tek çatı altında toplanmasını amaçlayan kurumdur. Bu çerçevede 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu kabul edilmiştir. Kanunun kabul edilmesiyle beraber SSK güvencesindeki kişiler yani bir ya da daha çok işverene bağlı olarak çalışan kişiler 4/a, Bağ-kur güvencesindeki yani bir işverene bağlı olmadan kendi hesabına çalışan kimseler 4/b ve Emekli sandığı güvencesinde ki kimseler yani memurlar, part time çalışanlar, mevsimlik işçiler ise 4/c olarak anılmaya başlanmıştır. Kurum Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlıdır. Kurumun temel gayesi ise sosyal güvenlik sistemini yürütmektir. Sosyal güvenlik kavramının ne olduğundan bahsedecek olursak; sosyal güvenlik çalışan vatandaşların ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayan, çalışan kişiyi mesleki risk ve hastalıklardan korumak, kimsenin iş göremezlik veyahut yaşlılık durumunda başka bir kimsenin maddi desteğine ihtiyaç duymadan yaşamını devam ettirmesini amaçlayan sistemdir.

SGK E-Devlet Üzerinden Verilen Hizmetler

Sosyal Güvenlik Kurumu e devlet sistemi üzerinden çok çevrimiçi hizmet sunmaktadır. Bu hizmetlerden yararlanmak için ise yapılması gereken tek şey sisteme giriş yapmaktır. Bunu yapmak için 11 haneli T.C. kimlik numaranız ve e devlet şifrenizin bulunması yeterlidir. Eğer e devlet şifreniz yok ise size en yakın PTT şubesine üstünde T.C vatandaşlık numaranız bulunabilen her hangi bir kimlik ile ( nüfus cüzdanı, pasaport, evlilik cüzdanı, ehliyet v.b. )gittikçe 2 TL işlem ücreti karşılığında e devlet parolanızı alabilirsiniz.

 

Sosyal Güvenlik Kurumunun e devlet sistemi aracılığıyla vermiş olduğu hizmetleri 6 sınıfa ayırabiliriz:

1. Ortak 4A, 4B ve 4C hizmetleri

2. 4A hizmetleri

3. 4B hizmetleri

4. 4C hizmetleri

5. Kişi ödemeleri hizmetleri

6. Diğer hizmetler

Sosyal Güvenlik Kurumunun e devlet sistemi aracılığıyla sunmakta olduğu hizmetler yukarıdaki gibidir. Fakat biz makalemizde SGK Diğer Uygulamaların neler olduklarını bu hizmetleri nasıl kullanabileceğinizi resimlerle ayrıntılı bir biçimde anlamış olacaksınız.

SGK Diğer Uygulamalar Nelerdir?

Muayene Katılım Payı

SGK diğer uygulamalar içinde yer alan bu uygulamaya şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme giriş yapabilme imkanına sahipsiniz ve muayene katılım payınızı öğrenebilirsiniz. Uygulamaya sitemiz üstünden giriş yapabilmek için aşağı kısımdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Muayene Katılım Payı Uygulaması İçin TIKLAYINIZ!

Hizmet Takip Programı (Hitap)

SGK Diğer Uygulamalar arsında yer bulan bu uygulama ile sisteme giriş yaparak kolay bir biçimde hizmet takibinizi yapabilme imkanına sahipsiniz. Uygulamaya sitemiz üstünden giriş yapabilmek için aşağı kısımdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Hizmet Takip Programı (Hitap) İçin TIKLAYINIZ!

E-Kesinti

SGK diğer uygulamalar arasında yer bulan SGK e-kesinti yani tarımsal kesinti uygulaması vesilesiyle, tarımsal faaliyette bulunabilen kimseler, prim borç tutarlarının sattıkları ürün üstünden hesaplanmasıyla sattıkları tarımsal ürün bedellerinden kesinti yapılmak sureti ile tahsil edilmesini sağlayan bir sistemdir. SGK nın bu uygulamasına da kullanıcı kodunuz ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Uygulamaya sitemiz üstünden giriş yapabilmek için aşağı bölümdeki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

SGK E-Kesinti Uygulaması İçin TIKLAYINIZ!

İntibak Fark İşlemleri

SGK dan emekli olan insanlar arasında oluşan maaş farkının ortadan kaldırılmasını sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama ile intibak farkları işlemlerinizi SGK diğer uygulamalar üstünden gerçekleştirebilmeniz mümkündür. TC kimlik numaranız ve sicil numaranızla işlem yapabilirsiniz. Uygulamaya sitemiz üstünden giriş yapabilmek için aşağı kısımdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İntibak Fark İşlemleri İçin TIKLAYINIZ!

SGK Kütüphane

SGK diğer uygulamalar içinde yer alan kütüphane için insanlar bir şifreye veyahut kullanıcı kodu girişine ihtiyacınız olmadan istediğiniz kitaplara kolay bir şekilde ulaşma imkanına sahip olmaktadırlar. Uygulamaya sitemiz üstünden giriş yapabilmek için aşağı kısımdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

SGK Kütüphane Uygulaması İçin TIKLAYINIZ!

SMS Bilgilendirme

SGK’nın internet hizmetlerinin dışında SMS ile bilgilendirme hizmetini de vatandaşların kullanımına sunmaktadır. SGK diğer uygulamalar bağlantısıyla beraber sisteme girmiş olduğunuz iletişim bilgileriniz ile SMS ile bilgilendirme uygulamasını kullanmaya başlayabilir ve SGK bilgilerinizi mesaj olarak alabilirsiniz.

SMS Hizmetlerinden Yararlanmak İçin Telefon Girişi Yapılması

SGK diğer uygulamalar içinde yer alan SMS hizmetlerinden yararlanmak için tel no girişi yapılmış olması uygulamasına göre yapılması çok gerekli olan, aşağı bölümde ki linke tıklatmak ve açılan sayfaya TC kimlik numaranız, Nüfus il, Cilt no, Doğum senesi gibi istenen bilgilerin tamamını girmenizdir. Bu uygulamada bir şifreye ihtiyacınız yoktur. Uygulamaya sitemiz üstünden giriş yapabilmek için aşağı bölümdeki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

SMS Hizmetlerinden Yararlanmak İçin Telefon Girişi Yapılması İçin TIKLAYINIZ!

SGK Reçete ve İlaç Kullanım Süresi

Vatandaşların akıllarında soru işaretleri oluşturan konulardan biri de ilaç ve reçete kullanım süreleridir. İşte bu hal için Sosyal Güvenlik Kurumu bu uygulamayı vatandaşların hizmetine sunmaktadır. SGK reçete ve ilaç kullanım süreniz ile ilgii bilgi alabilmeniz için SGK diğer uygulamalar sistemini kullanmanız mümkündür. Bu işlem için  TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapıyor olmanız gerekmektedir. Uygulamaya sitemiz üstünden giriş yapabilmek için aşağı kısımdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

SGK Reçete ve İlaç Kullanım Süresi İçin TIKLAYINIZ!

İlişkisizlik Belgesi Başvuru Formu

Sosyal Güvenlik Kurumu bölümünde verilmekte olan bu belge vatandaşların prim borcu olmadığını ve bir idari cezasının bulunmadığını göstermektedir. İlişkisizlik belgesi başvuru işlemleri SGK diğer uygulamalar sistemi aracılığıyla yapılabilmektedir. İlişkisizlik belgesini insanlar geçici veyahut ihaleli işlerinde kullanabilirler. Uygulamaya sitemiz üstünden giriş yapabilmek için aşağı bölümdeki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlişkisizlik Belgesi Başvuru Formu İçin TIKLAYINIZ!

Paydaş Öneri Sistemi

SGK diğer uygulama işlemlerinden biri de paydaş öneri sistemidir. Bu işleminizi yapmak için kullanıcı adınız ve parolanız ile beraber sisteme giriş yapıyor olmanız gerekmektedir. Uygulamaya sitemiz üstünden giriş yapabilmek için aşağı bölümdeki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Paydaş Öneri Sistemi İçin TIKLAYINIZ!

Verilen bu uygulamaların dışında Askerlik Borçlanması, Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi, Emekli Aylığı Ve İkramiye Hesaplama, Emeklilik Yaşı Hesabı, e-Borcu Yoktur Uygulaması, İş Kazası Meslek Hastalığı E-Bildirim, Ne Zaman Emekli Olabilirim?, Sigortalı İşe Giriş ve İşten Çıkış Bildirgesi gibi diğer bir çok işleminizi SGK diğer  uygulamalar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

SGK Diğer Uygulamalar İçin TIKLAYINIZ!

Bilginizi arttırmak için bir sonraki konumuz olan E-devlet dosya masrafı adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

Yorum yapabilir, soru sorabilir, bilgi verebilirsiniz...

Etiketler

 

Kategoride Popüler Konular

Son Yorumlar

Sitede Popüler Yazılar