Engelli pasaport fiyatları

Çokca engelli bireyler aracılığıyla merak edilen konulardan biri engelli pasaport fiyatlarında engelliler yönünden henüz bir ayrıcalı...

Çokca engelli bireyler aracılığıyla merak edilen konulardan biri engelli pasaport fiyatlarında engelliler yönünden henüz bir ayrıcalık tanınmamıştır. Bu bakımdan 2017 pasaport harç ve defter fiyatları sağlıklı bireyler yönünden geçerlilik teşkil ettiği gibi engelli bireyler bakımından da aynen geçerlilik teşkil etmektedir. Lakin engellilerin bağlı bulundukları il ve ilçe emniyet müdürlüklerine gelemeyecek oranda engelli olması halinde, insanların yerine anne ya da babası engelli pasaport işlemlerini yapabiliyorlar.

2017 Pasaport Harç Ve Defter Bedelleri

2017 pasaport harç ve defter bedelleri ise şu şekildedir;

6 ay harç bedeli 120 tl, defter bedeli 94 tl, toplam olarak 214.1 tl

1 sene harç bedeli 175.5 tl, defter bedeli 94 tl, toplam olarak 269.5 tl

2 sene harç bedeli 286.4 tl defter bedeli 94 tl, toplam olarak 380.4 tl

3 sene harç bedeli 406.7 tl defter bedeli 94 tl, toplam olarak 500.7 tl

10 sene harç bedeli 573.1 tl defter bedeli 94 tl, toplam olarak 667.1 tl olarak hesaplanmıştır.

Pasaport Türleri

Pasaportlar kendi içinde bazı türlere ayrılmaktadır. Bu türler ise şunlardır;

Umuma Mahsus Pasaport Çeşidi (Bordo)

Hususi Pasaport Çeşidi (Yeşil)

Hizmet Pasaport Çeşidi (Gri)

Diplomatik Pasaport Çeşidi (Siyah)

Konumuza göre yukardaki pasaport çeşitleri arasında seçim yapabilmektesiniz. Pasaport türünüzü seçtikten sonra hazırlamanız gerekli olan evraklar ile beraber pasaport randevunuzu tercihiniz istikametinde çevrimiçi olarak veyahut direkt bağlı bulunduğunuz emniyet müdürlüğüne şahsen başvuruda bulunabilirsiniz.

 

Engelli Pasaport Türleri Bulunuyor Mu?

Çokca engelliler aracılığıyla engellilere özel pasaport çeşitleri bulunmuş olduğu kanıtı bulunur. Böyle bir durumun şuan için bahsi geçen olamadığını belirtmekte fayda görmekteyiz.

Pasaport Harç Bedelleri Ve Defter Bedelleri Nereye Yatırılmaktadır?

E-pasaport başvurusunda bulunabilen kişilerin, pasaport defter bedellerini pasaport defter bedeli adı altında, pasaport harç bedellerini ise, pasaport harç bedelleri adı altında Maliye Bakanlığı'na bağlı bulunabilen il/ilçe mal müdürlüklerine, deftardarlıklarına, veznelerine yahut Maliye Bakanlığı ile direkt sözleşmesi bulunabilen bankalar aracılığıyla tahsil etmeleri gerekir.

Pasaport Başvurusu Nereden Ve Nasıl Yapılmaktadır?

Engelliler ve diğer bireyler gereken olan belgeleri eksik bırakmadan bir biçimde hazırladıktan sonra bağlı bulunmuş olduğu il ve ilçe emniyet müdürlüğünden pasaport için randevu alabilmektedirler. Ek olarak e-pasaport resmi web sitesi üstünden ve 09:00-18:00 mesai saatleri arasında 0312 462 91 46 ve 47 acil pasaport hattı üstünden de pasaport başvuru randevu işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilmektedirler.

Engelliler İçin Pasaport Fiyat Tarifelerinde Düzenleme Yapılması Bekleniyor Mu?

Şuan için engelliler yönünden pasaport fiyat tarifelerinde bir indirim düzenlemesi bulunmamasına karşın, bu konu hakkında ilgili yetkili birimlerce bazı düzenlemelerin hayata sunulması beklenmektedir. Engellilerin merakla beklediği bu konu hakkında çokca web siteleri üstünden yanlış bilgiler verilmesi, engellilerin hayal kırıklığı yaşamasına neden olur. İleriki zamanlarda engelliler yönünden pasaport fiyatlarında ve diğer ayrıntılar hakkında bazı ayrıcalıkların sunulması milyonlarca engelli bireyler aracılığıyla umut edilmektedir.

Dilerseniz bir sonraki makalemiz olan Zorunlu sgk sigortası nasıl iptal edilir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

Yorum yapabilir, soru sorabilir, bilgi verebilirsiniz...

Etiketler

 

Kategoride Popüler Konular

Son Yorumlar

Sitede Popüler Yazılar