Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş yani TEOG 8. sınıf öğrencilerinin lise öğrenime başlamaları için girdikleri sınavdır. Bu sınavlar ...
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş yani TEOG 8. sınıf öğrencilerinin lise öğrenime başlamaları için girdikleri sınavdır. Bu sınavlar bütün yıl içinde 1. dönem 6 2. dönem 6 olmak üzere toplam 12 sınav olarak yapılabilir. TEOG sınavlarında öğrenciler Türkçe, matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere 6 ders üstünden sınavlara alınmakta ve değerlendirilmektedirler. Bu sistemin en güzel tarafı ise önceki senelerde olduğundan değişik olarak yanlış cevaplanan soruların doğru cevapları götürmüyor olmasıdır. Öğrencilere sınavlara kendi okullarında girmektedirler sınava giremeyen öğrenciler için ise mazeret sınavları Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla belirlenen okullarda yapılabilir. TEOG sınavlarının değerlendirilme kısmında puanların yüzde 30 u 6, 7 ve 8 inci sınıf ortalamalarından yüzde 70 i ise sınav ortalamalarından alınmak suretiyle adayların puanları oluşturulmaktadır.
Tercihlerini yapan öğrenciler sabırsızlık içerisinde TEOG Tercih Sonuçları Sorgulamasının yapılacağı günü beklemektedirler. Eğitim hayatının önem taşıyan ilk basamaklarından biri lise sürecidir. Lise hayatı boyunca almış olduğunuz eğitimler ile üniversite tercihleriniz şekillenecektir. Bu açıdan lise zamanı öğrenciler için büyük önem taşımaktadır. Yazımızda TEOG Tercih Sonuçları Sorgulamasının nasıl yapılmaktadır, lise kayıtları hangi tarihler arasında yapılacak ve TEOG Tercih Sonuçları Sorgulamasını sitemiz üstündeki linki kullanmak suretiyle nasıl yapabileceğinizi anlamış olacaksınız.
TEOG tercih süresince adaylara 25 tercih hakkı verilmiştir. Adaylar bu tercihleri diledikleri gibi yapmışlardır. TEOG Tercih Sonuçları Sorgulaması yapan ve hiçbir okula yerleşememiş olan adaylar otomatikman açık liseye kayıt edileceklerdir. TEOG Tercih Sonuçları Sorgulaması çevrimiçi bir işlemdir yani sonuç belgeniz elden ya da posta yoluyla size teslim edilmez. Belirlenen tarihler içinde çevrimiçi olarak sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Makalemizin bu bölümünde TEOG Tercih Sonuçları Sorgulamasının nasıl yapılacağını anlatacağız. TEOG Tercih Sonuçları Sorgulaması işleminizi sitemiz üstünden yapmak ister iseniz sayfamızın bitmesine yakın vermiş bulunduğumuz bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Her şeyden önce konumuzun bitmesine yakın vermiş bulunduğumuz bağlantıyı açınız.
Bağlantıyı açmanız durumunda yukarı kısımda ki sayfaya yönleneceksiniz bu sayfada T.C. kimliğin numarasını, Doğum tarihinizi ve doğrulama kodunu yazınız. Daha sonrasında “Tamam” tuşuna basınız. Bu işlemi kullanmak suretiyle 12 Ağustos tarihi itibari ile sitemiz üzerinden TEOG Tercih Sonuçları Sorgulamayı yapabilme imkanına sahipsiniz.
Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Lys tercih sonuçları sorgulama adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı.