Gecikme Zammı hesaplaması yaparken Borç Dönemi Ay, Borç Dönemi Yıl ve Borç Tutarı bölümlerini doldurarak, alt kısımda hangi kuruma bağlı sorgulama yapacaksanız (Resmi veya Özel) o seçeneği işaretleyerek Hesapla tuşuna basmanız gerekmektedir. Gireceğiniz miktarları YTL cinsinden ve eğer küsürat gireceksiniz ####,## şeklindeki formatla (yani araya küsürat için virgül koyarak) girmeniz gerekmektedir.
Gecikme zammı ve gecikme faizinin niteliği nedir? Paranın zaman değeri midir? Ya da bir ceza türü mü? Gecikme zammı, amme alacaklarının süresinde ödenmemesi durumunda uygulanan mali bir zamdır. Gecikme faizi ise gecikme zammından farklı olarak zamanında tahakkuk etmemiş bir vergiye ilişkin olarak ortaya çıkar.
İşleminiz gerçekleştirildiğinde form içerisinde gri bölgeler olarak bulunan Gecikme Zammı satırlarına ilgili ay ve yıla göre olan gecikme zamları otomatik olarak yazılacaktır. Sorgulama yapmak için aşağıda verilen bilgilerden faydalanabilirsiniz.
Gecikme Zammını Hesaplamak için tıklayınız.
Gecikme Zammı Hesaplama Sorgulaması
Bilginizi arttırmak için bir sonraki konumuz olan e-Borcu yoktur uygulaması adlı yazıyı okuyabilirsiniz.
Yorumlar
ya ben bir türlü beceremedim bu gecikme zammı hesaplama işini bir yardım edebilir misiniz acaba?
Gecikme zammını hesaplamada en çok yapılan hatalardan birisi de Resmi veya Özel seçeneğinin göz ardı edilmesidir. form içerisinde gözünüzden kaçabilir.
resmi veya özel durumunuza göre bir seçim yapıp diğer bölgeleri de lazım olduğu şekilde ayarladıktan sonra gecikme zammı hesabınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.