İki senelik meslek yüksek okulu mezunu veya önlisans diplomasını olabilecek halde olan kimseler belli koşulları yerine getirmek şartı...
İki senelik meslek yüksek okulu mezunu veya önlisans diplomasını olabilecek halde olan kimseler belli koşulları yerine getirmek şartı ile 4 senelik bir üniversiteye geçiş yapabilirler. İnsanların bu geçişi yapabilmeleri için yerine getirmeleri gerekli olan en büyük şart Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’ na girmeleridir. Dikey Geçiş Sınavı ÖSYM aracılığıyla hazırlanan bir sınavdır.
Dikey Geçiş Sınavı 3 saatlik bir sınavdır ve bu sınavda sayısal ve sözel olarak 2 parça vardır. DGS’ye girmeden önce insanların bilmesi gerekli olan bazı bilgiler vardır. Bu bilgilerin başlıcaları şunlardır:
DGS ile geçiş oranı çok azdır.
Dikey Geçiş Sınavı’nda azami 18 tercih hakkı yapılmaktadır.
Bu sınavda AÖBP başarı puanları gayet etkilidir.
DGS’nda 80 sözel , 80 de matematik sorusu bulunur.
DGS sonuçları takriben bir ayda açıklanır.
Dikey Geçiş Sınavına giren insanlar sınav sonuçlarını nerden ve nasıl öğrenecekleri konusunda kararsızlığa düşüyorlar. Bizlerde bu kararsızlığı ortadan kaldırmak için DGS sonuçları sorgulama internet üstünden çok kolay ve çok hızlı biçimde yapabilmenize yardım eden olacağız.
DGS sonuçları sorgulama işlemi için hepsinden önce makalemizin son kısmında verdiğimiz bağlantı sayfasına tıklamanız gerekir.
DGS sonuçları sorgulama bağlantı linkine tıklayınca ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi açılacaktır.
Bu sistemde DGS sonuçları sorgulama için sonuç yılınızı ve sonuç grubunuzu seçiniz.
Sonrasında DGS sonuçları sorgulama için bul düğmesine tıklatınız.
Bul düğmesine tıklattığınız zaman yeni sayfa açılacaktır. Bu sayfada DGS sonuçları sorgulama türlerinden bir tanesini seçiniz. Yani örnekte gösterdiğimiz gibi DGS Ek Yerleştirme Sonuçları , DGS Yerleştirme Sonuçları veya DGS Sonuçları seçeneklerinden hangisini öğrenmek istiyor iseniz tıklayabilirsiniz.
Öğrenmek istediğiniz sonuçlardan bir tanesine tıkladığınız zaman benzer işlemleri yapacaksınız. DGS sonuçları sorgulama için yapılması gerekli olan işlemler T.C. kimlik üzerinde yazan numaranızı girmeniz ve aday şifre anahtarınızı girmenizdir.
Daha sonrasında DGS sonuçları sorgulama için gönder tuşuna basınız.
Bu işlemleri anlattığımız biçimde yaptığınız durumda DGS sonuçları sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.
Bilginizi arttırmak için bir sonraki makalemiz olan Ehliyet sınav sonuçları sorgulama adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı.