Öğrenim, Katkı Kredisi Borç Sorgulama

Öğrenim, Katkı Kredisi Borç Sorgulama
'Öğrenim, Katkı Kredisi Borç Sorgulama' konusunu bir tıklamayla Facebook`ta paylaşabilirsin!..
Kategori: 18 Haziran 2009
Öğrenim, Katkı Kredisi Borç Sorgulama konusunu yazdır!

KYK

Öğrenim Kredisi veya Katkı Kredisi Borcu Sorgulama

Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan burslar karşılıksızdır. Fakat kredilerin belli bir ödeme takvimiyle KYK’ya geri ödenmesi gerekmektedir. Lisans, Yüksek Lisans (Master) ve Doktora öğrencilerine göre ödeme miktarları değişiklik gösterebileceğinden bu ödeme takvimleri de değişiklilik göstermektedir. Yalnız genel geçerliliği olan bir kural da öğrenim görürken alınan kredi miktarı zamanının yarısı kadar bir zamanda geri ödenme mecburidir.

Yani 4 yıllık bir üniversite mezunu iseniz en çok 2. sınıfta ödeme aldığınızı düşünürsek ki bu en fazla 3 yıl ödeme alacaksınız demektir. O halde, 1.5 sene sonra ödemeleriniz taksitlendirilmiş olarak ve adresinize gönderilen bir posta ile başlamış olacaktır. Hatta adresinize gelecek posta 1 sene öncesinden gönderilmektedir. KYK borcun peşin ödemelerinde çeşitli indirimler yapmaktadır. Fakat çok etkili indirimler olmadığından borcunu ödeyen birçok mezun öğrenci peşin ödemeyi tercih etmemektedir.

Öğrenim ve Katkı Kredisi için ödeme yapabileceğiniz yerler, TC. ZİRAAT BANKASI’nın bütün şubeleridir. Ayrıca KYK tarafından belirtilen diğer şartlar da aşağıdaki gibidir.

Bankaya ödeme yaparken kredi türünüzü (ÖĞRENİM – KATKI ) kesinlikle belirtiniz. Yapılmış olan ödemeler takip eden ayın 15′ inden sonra hesaplarda görüntülenecektir(Yapılmış olan ödemeler,yapıldığı tarih itibariyle hesaba işlendiğinde,ekranda görünen gecikme zamları iptal edilecektir).

Borç öğrenecek olan vatandaşlarımızın adreslerinde değişiklik varsa, en kısa zamanda yeni adreslerini,kredi numarasını ve vatandaşlık numarasını içeren bir dilekçe ile Kuruma müracaat etmeleri gerekmektedir.

Sorgulama işlemlerini yapabileceğiniz bağlantılar aşağıdaki gibidir. Size uygun olan bir tanesini tıklayıp, işleminizi yapabilirsiniz.

ÖĞRENİM KREDİSİ BORCU SORGULAMA

KATKI KREDİSİ BORCU SORGULAMA

E-Sorgulama.com’un yeni bir uygulaması olarak sitemiz üzerinden de KYK Borçlarınızı sorgulayabilirsiniz. Ayrıca borcunuzu ne kadar geç yatırdığınızda ne kadar ceza ödeyeceğinizi de yine bu sorgulama paneli üzerinden öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken Sorgulama Tarihi kısmına ödeyeceğiniz ya da ödemeyi düşündüğünüz tarihi yazmak ve o tarihteki borcunuzun ne olduğunu görmek…

Örneğin hiç ödeme yapmadınız ve ödemeniz gereken zamanı biraz geçtiniz. Acaba borcumun üzerine ne kadar ceza eklenmiştir diye düşünüyor olabilirsiniz. İşte bu noktada Sorgulama Tarihi kısmına ödemeyi düşündüğüz sonraki yılları ve günleri girerek o günlerdeki borçlarınızı öğrenebilirsiniz. Bu sene (2009) ekim ayında ödemesi olan bir öğrenci, 3 sene sonra ödersem borcum ne olur? şeklinde bir soru için yıl bölümüne 2012yi girmelidir. Böylece 3 sene sonra borcunun ne aşamada olduğunu görebilecektir.




Öğrenim, Katkı Kredisi Borç Sorgulama” için 126 yorum var!


  1. kiraz

    YA BEN 2. SINIFA GEÇTİM KATKI KREDİSİNE BAŞVUDUM VE ÇIKTI. AMA ŞİMDİ İSTEMİYORUM.BU KATKI KREDİSİNİ ALMAMAK İÇİN NE YAPMAM GEREKİYO LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ

  2. mert

    öğrenim kredi numarasını unuttum nasıol öğrenebilirim yardımcı olurmusunuz bılen soylesın rıca etıyorm

  3. SEMA

    YA BEN BORCUMU ÖDEMEME RAĞMEN BANKADAN 1500 TL CİVARINDA HENÜZ BORCUMUN OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR NE YAPMAM GEREK…

  4. ayse

    kredi okul başlanğıç tarihine yakın zamanda belli olur

  5. fundq

    kredi sonuçları ne zman açıklancak ya bilen yokmu

  6. buraq

    arkadaşlar kredilerin sonuçları nezamn açıklanıo tam olarak cok acıl ögrenmelıyım luftfen yardımcı olurmusunuz

  7. gülis

    kredi no larınız tc no girerek siteden ulaşabilirsiniz
    yapılandırma yapıldığında topyekün ödemede o ayın içinde ödenmesi gerekmiyormuydu ben ekimin 20sinde ödedim fakat aylar sonra hala borçlu görünüyorum aradım 12 ekim sondu yapılandırmanız iptal oldu dediler böyle sorun yaşayan var mı ne yapmalıyız?

  8. özlem14

    merhaba arkadaşlar
    kyk sitesine ulaşamıyorum.bi bilginiz varmı? birde katkı kredisi borçumun 2 taksidini ödedim 3. taksitin son günü 30 hazirandı ve ben 15 gün geçikmeli ödedim bi sorun olurmu?bankada faiz borç falan görünmüyo dedi normal taksidi yatırdım. ve sonuç ne olacak bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim

  9. mikail

    arkadaslar.2001 yilinda mezun oldum.geri odeme yapmadim bugune kadar cesitli sebeblerden dolayi.yurt disinda calisiyorum.maasimin yattigi banka hesabima vergi dairesince el konmus.simdi kontrol ediyorum iyi odeme yapmam gerekiyor.su an itibari ile bu odemeyi taksitli hale getirmenin yolu varmidir.benim disimda 1.derece yakinim olaya mudahale etme sansi varmidir.bilgisi olan lutfen cvp yazsin.

    selamlar

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?   Öğrenim, Katkı Kredisi Borç Sorgulama ile ilgili yorumlar...